24 /7 bereikbaar op +31 (0) 6 42 41 05 69
Kraamzorg
En nog zoveel meer...

Kraamzorg en versoepeling van maatregelen

Blij zijn wij te kunnen melden dat de maatregelen rond het corona-virus kunnen versoepelen. Evengoed blijft de veiligheid van jou als cliënt, je gezin en onze medewerkers voorop staan. Wij volgen de overheid, RIVM, de GGD en de brancheorganisatie van Kraamzorg.
De extra hygiëneregels blijven. Zo schudden wij bijvoorbeeld nog geen handen. Maar iets ruimer is de regeling rond de intake en het kraambezoek. We nemen altijd telefonisch contact met je op, en bespreken dan of de intake bij jou thuis of telefonisch wordt gedaan. Als er geen (verdenking op) besmetting is, kan er tijdens de kraamweek één bezoeker komen als de kraamverzorgende er is.
Lees alle huidige maatregelen op onze website, Facebook en Instagram. Als je vragen hebt, kun je ons altijd mailen of bellen.

Wat kun je verwachten?

Kraamzorg Zuiderzee erkent het belang en de gezondheidswinst van borstvoeding voor het kind en informeert en stimuleert de (aanstaande) moeder op allerlei wijze borstvoeding te geven.
Het borstvoedingsbeleid van onze organisatie is volledig ingericht volgens de vijf standaarden van het Baby Friendly Hospital Inititative-programma van Unicef/WHO.

Voorbereiding tijdens zwangerschap
Tijdens de zwangerschap begint ook de voorbereiding op borstvoeding. We geven informatie over de verschillen tussen borstvoeding en flesvoeding. Zo kun je samen met je partner je keuze maken. Maak ook gebruik van de informatie van de borstvoedingsorganisaties. 

Direct na de geboorte
Meteen na de geboorte ligt je baby met zijn of haar blote lijfje lekker tegen je aan. We zorgen voor rust, zodat jullie als ouders alle tijd hebben om te genieten van dat bijzondere eerste  uren met elkaar. Je pasgeboren baby voelt je warme huid en gaat vaak al op zoek naar de borst. Die eerste kleine slokjes zijn van groot belang.

Begeleiding tijdens de kraamtijd
Je baby mag dag en nacht bij je blijven en we geven uitleg en ondersteuning, zodat jullie allebei wennen aan borstvoeding geven en nemen.

De baby mag drinken naar behoefte en dat is de eerste weken heel vaak. De borstvoeding komt daardoor goed op gang. Want hoe vaker je voedt, hoe meer melk je produceert.  Bijvoeding is haast nooit nodig. Praktisch alle vrouwen kunnen meer dan genoeg moedermelk produceren.

Is het toch nodig om te kolven  dan adviseren wij in de eerste weken een huurkolf te gebruiken voor een langdurig beter resultaat.

We leggen uit welke verschillende houdingen er zijn om te voeden en hoe de baby goed aan de borst drinkt. Pijn hoort er niet bij. Het is een teken dat je hulp nodig hebt om met plezier de borst te geven.

Soms heeft een baby bijzondere zorg nodig en kunnen jullie tijdelijk niet bij elkaar zijn. We helpen dan met afkolven.

Jonge baby's kunnen in de war raken door een fopspeen of een flesje. Ze kunnen dan mogelijk niet meer goed drinken aan de borst. We adviseren daarom om voorlopig liever geen fopspeen of flesje te geven. Laat als de tepel het toelaat zoveel mogelijk de baby aan de borst zuigen, dit stimuleert de borstvoeding immers.

Na de kraamtijd
Na afloop van de kraamtijd kun je voor begeleiding bij borstvoeding terecht bij het consultatiebureau.

In het Geboortecentrum Huizen is er iedere woensdagmiddag een lactatiekundig inloopspreekuur van 14.00 - 17.00 uur verzorgd door Denise Amdini.
Voor meer info: bestestartborstvoedingcentrum.nl

We geven je ook informatie over de borstvoedingsorganisaties. www.lalecheleague.nl
Daar zijn vrouwen actief die zelf hun kinderen gevoed hebben en na een extra training allerlei vragen kunnen beantwoorden. Meestal is deze ondersteuning gratis, vraag naar de kosten.

WHO/ Unicef raden je aan om de eerste zes maanden alleen moedermelk te geven. Daarna heeft je baby ook ander voedsel nodig. Je kunt borstvoeding blijven geven zo lang als jij en je baby willen.

© 2019 Kraamzorg Zuiderzee
menu